Ny termin!

Så härligt att vara igång igen och träffa gamla som nya elever. Underbart väder har vi haft i sommar och jag hoppas att ni alla har kunnat njuta!

Tanken är att vi ska ha en gemensam blogg i vårt lärlag men tills den är igång så kommer jag emellanåt att lägga ut lite inlägg här så att ni kan ha koll på vad som händer.

Arbete och lek avlöser varandra i klassrummet och idag, torsdag, har alla förskoleklasser träffat mig. Vi tittade i storbildsboken som hör till Trullematerialet. I boken upptäckte de myror, maskar, snö, kottar, fiskespö. Det funderades kring varför myrorna var inomhus? Vem håller Trulle i handen?

På en hylla i klassrummet sitter dockan Trulle och spanar in vad vi gör. När vi läst sagan pratade vi om rim och sedan spelade vi ett rimspel.

Under tiden var årskurs 1 inne hos Annika och Elina och arbetade med veckomatte. Varje vecka kommer de att få arbeta med detta och allt eftersom ökar svårighetsgraden då vi haft genomgångar och gått igenom olika moment.

Efter lunchen firade vi en årskurs 1 elev som nyligen fyllt år. Vi sjöng på svenska och på engelska och eleven fick ett födelsedagskort. Varje gång någon fyller år får födelsedagsbarnet dra en lek som vi alla leker tillsammans. Det är födelsedagspresenten vi ger och delar med födelsedagsbarnet.

Ha det gott! Helena

Annonser

Om f1naranja

Jag heter Helena Kortelainen. Jag är utbildad förskollärare men håller nu på att vidareutbilda mig till lärare genom VAL-projektet på Stockholms Universitet. Under hösten 2015 påbörjade även Grillbyskolan Mattelyftet där jag deltar.
Det här inlägget postades i Årskurs 1, Förskoleklass, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s